Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekRoland Huntford: Scott és Amundsen - Versenyben a Déli-sarkért (LI)

-21%
Roland Huntford: Scott és Amundsen - Versenyben a Déli-sarkért (LI)
4 900 Ft
Akció: 3 871 Ft3871
Virtuális számla jóváírás: 49 Ft

A legtöbb ember annyit tud a Déli-sark meghódításáról, hogy Scott kapitány eljutott a pólusig, és a visszaúton hősi halált halt. Hogy Scott az önfeláldozást, a kitartást és a dicső kudarcot képviselte, a dacosan bátor vereség brit eszményét. Roald Amundsen csak másodjára jut mindenkinek az eszébe - nahát, a mord norvég csakugyan eljutott a pólusra, és ő tűzte ki elsőnek a zászlaját, de ez csupán részletkérdés: nagyon szerencsés volt, és alighanem kicsit tisztességtelen.
Roland Huntford Scott és Amundsen eredeti dokumentumokra épülő kettős életrajzában bebizonyította, hogy mindez merő tévedés, ahogyan még sok minden más is.
Huntford elmondásában a Déli-sark sagája társadalmi-politikai-pszichológiai modell. Kétfajta politikai berendezkedés, két társadalom, két világszemlélet, két vezetési stílus, két alkat összeütközése. A könyv végére érve nemcsak a két karizmatikus személyiséget ismerjük meg, hanem azt a hátteret is, amely meghatározta vagy legalábbis erősen befolyásolta jellemük alakulását és jelentőségük megítélését. Scott és Amundsen versenyfutásának története izgalmasabb bármelyik kriminél, elgondolkodtatóbb a történeti munkák többségénél, és haszonnal forgatható akár vezetéstudományi kézikönyvként is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633551127
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  544
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés