Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekRoss King: Leonardo és az utolsó vacsora (LI)

-25%
Ross King: Leonardo és az utolsó vacsora (LI)
4 900 Ft
Akció: 3 675 Ft3675
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

"Mondjátok meg, csináltam-e bármi érdemlegeset - firkálta olykor vázlatlapjai szélére Leonardo. Annyi felületesség, szétszórtság és félbehagyás után az Utolsó vacsorával diadalmasan lerótta adósságát a történelem előtt. Energiáit és megszállottságát három éven át képes volt egyetlen cél szolgálatába állítani - életében ez volt jószerivel az első és utolsó ilyen alkalom. Az eredmény pedig egy alkotás, amely teljességgel különbözik mindentől, ami ezen a világon korábban született, s amely kétségbevonhatatlanul nagyszerűbb és csodálatra méltóbb az előző évszázad legnagyobb mestereinek műveinél.
Az Utolsó vacsora a színek elevenségét ötvözi az árnyalatok finomságával, a mozdulatban kirobbanó indulatokat a vonalvezetés könnyedségével. És mindenekelőtt: sokkalta több a bámulatosan élethű részlet - az apostolok arckifejezése, a tányérok vagy az asztalterítő ráncai -, mint bármelyik korábbi síkbeli ábrázoláson. A művészettörténet teljességgel új fejezete kezdődik itt."

Ross King (1962) kanadai származású író, kritikus, népszerű történeti-művészettörténeti ismeretterjesztő művek szerzője. Brunelleschi kupolája. A firenzei dóm építésének története (2008), Michelangelo és a Sixtus-kápolna (2010), valamint Párisz ítélete (2012) című könyvei magyarul is olvashatók. A már jó ideje az angliai Woodstockban élő író jelenleg új könyvén dolgozik, mely Monet-ról szól.
Milánó, 1496 - a negyvennégy esztendős Leonardo da Vinci ekkorra már híres arról, hogy elvállalt megbízatásait képtelen teljesíteni. De a Santa Maria delle Grazie-kolostor refektóriumában három év alatt mégiscsak befejezte az Utolsó vacsorát. Ez a freskó közel hét mé­ter széles; Leonardo még soha nem próbálkozott ilyen irdatlan nagy felület­tel, sőt a freskófestés bonyolult, fizikailag is emberpróbáló technikájában sem volt semmiféle tapasztalata.
Az Utolsó vacsora több mint öt évszázad alatt az emberiség egyik legfontosabb és legismertebb művészeti, vallási és kulturális ikonja lett. A művészeti csoda mögött azonban ott húzódik egy valóságos és mélységesen emberi vonu­lat: Milánó tör­ténelmének és Leonardo életének sorsdöntő fontosságú eseményei.
Ross King könyve, a Leonardo és az Utolsó vacsora a mester Milánóban töltött öt esztendejé­t és a világ leghíresebb művészeti alkotásának megszületését eleveníti fel.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633550465
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  416
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés