Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSaárközy Erzsébet: A bitorló család

-25%
Saárközy Erzsébet: A bitorló család
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft2100
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Néhány rövid évtizede divatba hozták a volt Osztrák - Magyar Monarchia elsiratását. Ezt a jelenséget két dolog indította el:

• Az egyik maga a Habsburg uralkodóvonal ma élő tagjainak a bűnbánata és nyughatatlansága az elveszett habsburgi hatalom és úrhatnámság, a végzetesen megcsappant, könnyen beömlő jövedelem, kényelmes, kevés híján semmittevő életmód felett. Bár keményen hagzik ez utóbbi jelző, a múltra nézve azonban igaz és fellebbezhetetlen.

• A másik vonást, mely szükségszerűen ehhez kapcsolódik, a volt feudális rendszer károsultjainak mai hátrányos helyzete váltotta ki. A társadalmi rétegződésen belül a középosztály alsó rétegéig mindenütt megtaláljuk a múltba visszavágyókat...

Az álmodozók kisebbségben vannak ugyan, de abban a reményben, hogy egy óvatlan történelmi pillanatban egy sikeres államcsíny a múltat visszavarázsolja. Értsük ez alatt: a habsburgi múltat. Magyarországra is.

*
„A bitorló család (A Habsburgok)” című ezen kiadványt az ELŐSZÓ utolsó bekezdésével ajánljuk, amelynek megítélését, a konklúziók levonása utáni álláspont kialakítását az olvasókra bízzuk:

„... tekintsük át, ha vázlatosan is, mit látunk ebben a „habsburgi magyar múltban”, amelyre még a mai Magyarországon is, mai politikusok is nem röstellnek hivatkozni mézes - mázos ajakkal esetenként. Politikai érdekből ugyan, de szükséges-e valóban?

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  Kiadó
  Ősi Örökségünk Alapítvány
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  372
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés