Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Salman Rushdie: Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka

-21%
Salman Rushdie: Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka
3 490 Ft
Akció: 2 757 Ft2757

Salman Rushdie legújabb regényében káosz uralkodik a Földön. A nagy vihar után emberek emelkednek a levegőbe, mintha megszűnne a tömegvonzás, hasadékok nyílnak az emberek meg a dzsinnek világa közt, és dzsinnek áramlanak át rajtuk, mert uralmuk alá akarják hajtani a földet.
Mr. Geronimónak, a két lábbal a földön álló kertésznek látogatója érkezik: Dunjá, a dzsinn hercegnő, aki régi szerelmét, a nyolcszáz évvel ezelőtt élt filozófust, Ibn Rusdot látja a férfiban, s ezért a világok háborújában az emberek oldalára áll.

Salman Rushdie 1947-ben, nyolc héttel India függetlenségének kikiáltása előtt született Bombayban. Tizennégy éves korától Angliában végezte tanulmányait. Cambridge-ben történésznek tanult. 1981-ben Az éjfél gyermekeivel robbant be az irodalmi köztudatba. Olyannyira, hogy azonnal meg is kapta érte a Booker-díjat, sőt huszonöt esztendővel később, amikor az összes addigi nyertest versenyeztették, még az úgynevezett Bokkerek Bookerét is. A könyv amerikai megjelenése után a New York TImes Book Review azt írta róla, hogy "olyan, mintha egy kontinens rátalálnak magára".

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632275932
  Kiadó
  Helikon Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  300
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés