Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek



Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő - A jó főzés négy eleme

-25%
Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő - A jó főzés négy eleme
9 500 Ft
Akció: 7 125 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Samin Nosrat másodéves egyetemistaként került kapcsolatba a főzéssel, amikor Kalifornia egyik emblematikus éttermében, a Chez Panisse-ban kezdett dolgozni, ahol a ranglétra összes fokát végigjárva séf lett. Azóta a főzés a szenvedélye, akármerre járt a világban, Japántól Mexikóig, Olaszországtól Amerikáig az ízek titkát kutatta, és azt tapasztalta, hogy az ételt négy elem tesz tökéletessé vagy tesz tönkre: a só, a zsír, a sav vagy a hő.
A só, ami felerősíti az ízeket, a zsír, ami ízt ad és állagot képez, a sav, ami egyensúlyba hozza az ízeket, és a hő, ami végső soron meghatározza az ételek állagát.
Samin Nosrat könyvének első fele olyan, mint egy profi főzőtanfolyam, a második részében található több mint 100 recept elkészítésével pedig kipróbálhatjuk a tanultakat. 

Samin Nosrat amerikai séf és gasztronómiai író - egyesek szerint "a következő Julia Child" - 2000 óta foglalkozik hivatásszerűen főzéssel. 2017-ben megjelent Só, zsír, sav, hő című első könyvét, melyen 14 évig dolgozott, számos díjjal jutalmazták, a The Times Az év szakácskönyvének választotta. A belőle készült négyrészes sorozat a Netflixen látható.

"Számomra az egyetlen ember, aki megfejtette a gasztronómiai mátrixot, Samin Nosrat. Egy igazi, sallangmentes gasztrozseni. Ha egyetlenegy gasztrosorozatot nézel a Netflixen, legyen ez. Ha egyetlen szakácskönyved van otthon, legyen ez, és ígérem, megtanulsz főzni!"
Wossala Rozina étteremtulajdonos, gasztronómus

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9789633554463
    Kiadó
    Libri Könyvkiadó
    Kiadás éve
    2018
    Oldalszám
    370
    Kötésmód
    kemény kötés
    Tömeg
    1,47 kg/db