Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSárközy Tamás: Kétharmados túlzáskormányzás - avagy gólerős csatár a mély talajú pályán (LI)

-22%
Sárközy Tamás: Kétharmados túlzáskormányzás - avagy gólerős csatár a mély talajú pályán (LI)
4 500 Ft
Akció: 3 510 Ft3510
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"A polgári állam versenyelvű. Semmilyen kormányzat nem betonozhatja be magát, mert a kormány nem azonos a nemzettel. Az európai integráció elmélyítése pedig összeegyeztethető a nemzeti érdekekkel. Nincs szükségünk szabadságharcra. Kiegyensúlyozott, a valódi közjót szolgáló normális, az európai polgári értékeknek megfelelő nemzeti kormányzást szeretnénk."

Tudniillik "bármi megtörténhet"
"Sárközy Tamás szerint a második Orbán-kormány nem maffiaállam, de nem is önálló, mások számára követendő magyar modell. Úgy véli, meg kellene szüntetni a "túlzáskormányzást", véget kell vetni a szakadatlan forradalomnak és a szükségtelen nemzeti szabadságharcnak. Stabilizálni kell az állam működését, meg kell szüntetni a kaotikus, gondolatnál is sebesebb frakció-törvényhozást. A kormányzás terén is középútra kell kerülni - nemzeti kormányzást kell megvalósítani, az Európai Unió gazdasági és jogi alapértékeinek tiszteletben tartásával. Sárközy Tamás legújabb könyve átfogó képet ad a második Orbán-kormány teljes kormányzati ciklusáról, és érzékelteti a 2018-ig terjedő kormányzati periódusban fennálló lehetőségeket.

"A hatalom sose szerette, ha valaki középen áll - Szolón törvényben rendelkezett arról, hogy az ilyen szedje a sátorfáját Athénból. Sárközy Tamás évtizedek óta nem hajlandó egyik oldalra sem állni. "Harag és részrehajlás" nélkül értékel; ugyanolyan higgadtan mond véleményt a "gondolatnál is gyorsabb jogalkotásról" vagy az "irányított nemzeti kapitalizmusról", mint a stadionépítési programról vagy a várható jövőről. Az ilyen vagy olyan előjelű populista summázatokhoz szokott választópolgár nem győz csodálkozni: jé, ezt így is lehet nézni? Egészen egyedi hangvétel ez a szakmaiságot és bírálatot hol kedélyes, hol cinikus megjegyzésekkel ötvöző stílus, benne az érintettség (szem- és fültanúság) váratlanul fel-felbukkanó adomáival." (Tábori Zoltán)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633550786
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  416
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  770 g/db
Webáruház készítés