Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSatoe Tone: Pipó utazása

-25%
Satoe Tone: Pipó utazása
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft2925
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

„Pipó, a béka szomorú volt. Egy ideje nem voltak álmai.
Amikor nem tudott elaludni, bárányokat számolt.
Egy alkalommal, amikor számlálgatta őket, megszólította egy egészen kicsi bárány, aki épp az álmok birodalmába igyekezett…”

Az álmok birodalmában tett hosszú utazás, az évszakról évszakra való vándorlás különös találkozásokat, tapasztalatokat hoz a kis béka életébe. A könyv végére újra megtanul álmodni, sőt barátra is lel. S hogy mindeközben mi történik vele legbelül, a szívében, arról a varázslatos képek mesélnek.

Satoe Tone, a fiatal, japán származású alkotó, Olaszországban él. Aprólékos, finom, álomszerűen légies rajztechnikája a japán képi hagyományokban gyökerezik. Szereti meglátni az egyszerűségben, az ürességben, a szerénységben, a tiszteletben rejlő szépséget, illetve a természet szépségét, úgy, ahogy az önmagában van.
Satoe nem történetet ír, hanem azokat az érzékeléseit festi meg, melyeket szereplője legbelül átélhet, melyeknek valójában nincs is szavakba önthető formájuk. Képeivel mond történetet. Így alkotásai teljesen szabadok: lélegeznek, ragyognak, élnek.
S ahogy a legapróbb dolgok megfigyelése közben életet lát a virágsziromban, a mohában, a levelek erezetében, úgy érzékennyé tesz minket is egy hétköznapitól eltérő látásmódra. Hogy végre megtanuljunk szívvel érteni, szabadon elindulni, társul szegődni, s tisztelni az időt.
Mint Pipó, a kis béka.
Olyan tudás ez, mely gyerek és felnőtt tarisznyájába egyaránt való. Így hát a Pipó utazása nem gyerekkönyv, nem felnőtt könyv. Csak egyszerűen képeskönyv.

Bolognai Nemzetközi Illusztrációs Díj I. helyezés, 2013

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631204667
  Kiadó
  Kisgombos Könyvek
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  40
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés