Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSipos Domokos: Két zsoldos - Elbeszélések

-25%
Sipos Domokos: Két zsoldos - Elbeszélések
2 625 Ft
Akció: 1 969 Ft1969
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

1922-1927. Az öt év kétszeresen is a kezdeteké: egy ragyogóan indult írói pályáé és az erdélyi magyar irodalomé. Sipos Domokos "irodalomalapító volt", és - novellái olvastán - pillanatra sem tudjuk feledni: nemcsak egy író, de egy irodalom útkeresését követjük.
Mondhatnánk, hogy egy irodalom vajúdásának máig időszerű dokumentumait adja közre ez a kötet. De inkább azt mondjuk: a ("kisebbségi") magyar irodalom sem zárkózhat "kuriózumszerűségbe" és valamiféle mártír-dacba. Egyetemesen is érthetően érdekfeszítőnek, vonzóak - értéknek - kell lennie.
Ezért Sipos Domokos erdélyi magyar író novelláiról csupán azt kell elmondanunk, hogy évszázad múltán is friss, valódi értékként hatnak ezek a történetek, amelyekkel (a kortársak vallomásai egyértelműek!) a szerző lerakta az első világháború utáni erdélyi irodalom alapjait. A Két zsoldos című elbeszélése pedig minden európai számára érthetően, nem "magyar fájdalomba bezárkózottan" képes ábrázolni a "Trianoni-traumát" a niederbronni Fritz és Walter von Hagenau Nyugat-Európát Erdéllyel összekötő történelmében.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155500091
  Kiadó
  Pont Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  128
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés