Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv Részletek


Yair Lapid: Síron túli emlékeim - Tomi Lapid története

-21%
Yair Lapid: Síron túli emlékeim - Tomi Lapid története
3 800 Ft
Akció: 3 002 Ft3002
Virtuális számla jóváírás: 38 Ft

A fájához igencsak közel eső alma, Jáir Lapid izraeli újságíró, televíziós személyiség és kezdő politikus írta meg az édesapja, Tomi Lapid, a híres izraeli újságíró, televíziós személyiség és politikus életrajzát. Ez a közelség és azonosság tette lehetővé a számára, hogy első személyben mondhassa el a történetet - a síron túlról, és mégis dokumentumértékű hitelességgel.
Tomi Lapid, az egyik legismertebb izraeli "magyar" elbeszélése központjában a 20. század botránya áll - amely kiszántotta, gyökerestül kifordította őt a magyar társadalomól és kultúrából. Egy kontinenssel arrébb kellett vándorolnia, hogy kibonthassa azokat az erényeket és tapasztalatokat, amelyekkel a holokauszttal megpecsételt élet nem tudott mit kezdeni a szülőföldjén.
A gazdag és gazdagon reflektált sors ezért Izraelben szökkent szárba - abban az országban, amelynek fiatal történelme oly szervesen fonódott össze a haifai kitőben új sorsot és azonosságot választó fiatalember pályájával. Ez a könyv a magyar társadalom és kultúra egyik fundamentumának, a magyar vidéki zsidó középosztálynak a pompás rajza és megszűnésének krónikája - valamint az újrakezdés, az új haza és identitás megteremésének a regénye.
És az újságcsinálásé is. Tanulságos képet kaphatunk a "negyedik hatalmi ág", a helyi és a "globális" média működési mechanizmusáról - egy olyan jobboldali médiaszemélyiség tapsztalatain keresztül, akit, ha fogcsikorgatva is, de a baloldali kollégák is elfogadnak.
Tomi Lapid nem arra született, hogy az ajándékba kapott élete egyetlen pillanatát is tétlenül töltse. Az életveszélyekben bővelkedő kalandokkal sűrűn megtűzdelt, a történelem eseményeit első kézből ismertető és a megannyi világhírességet felvonultató elbeszélésnek ez a szála a legtanulságosabb: hogy minden vert helyzetből lehet, kell - és főleg érdemes fölállni, és újrakezdeni.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639512726
  Kiadó
  Múlt és Jövő Alapítvány
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  376
  Kötésmód
  ragasztott kartonált
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés