Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSlézia József: Kortárs nemzetközi design - Formatervezés, design, tárgy- és környezetkultúra, iparművészet

-25%
Slézia József: Kortárs nemzetközi design - Formatervezés, design, tárgy- és környezetkultúra, iparművészet
5 990 Ft
Akció: 4 490 Ft4490
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Slézia József a 21. század bő első évtizedének meghatározó nemzetközi formatervezési irányzatait, alkotóit - elméleti összefüggéseiket is érintve - mutatja be érthetően és olvasmányosan, rendkívül gazdag, megvilágító erejű képanyag kíséretében. Az első fejezetben a szerző a design néhány széles körben elfogadott és használt definícióját vizsgálja; a szék elemzésén keresztül pedig a kortárs formatervezés történelmi - kulturális - technológiai meghatározottságát érzékelteti.
A második fejezetben a design működése és megjelenése szempontjából alapvető, nagy tömegeket vonzó eseményeinek bemutatásán keresztül kaphatunk színes, történelmi előzményekre is kitérő képet az aktuális és a közeljövőt meghatározó irányzatairól, trendkoncepcióiról.
Napjainkra a tárgy- és környezetkultúra legkülönfélébb területein vált teljesen elfogadottá a környezettudatos és szociálisan érzékeny alkotói személet, s ez alól természetesen nem kivétel a formatervezés sem. Ezt kívánja érzékeltetni díjak, kiállítások és programok, többek között az Index Díj vagy az Egyetemes design elemzése a harmadik fejezetben.
A könyv negyedik, s egyben leggazdagabb fejezete a kortárs nemzetközi design legismertebb, legnagyobb hatású képviselőiből nyújt sokszínű, a formatervezés legkülönfélébb irányzatait, központjait bemutató válogatást, amelyben brazil, holland, japán, amerikai, német, olasz, svéd, spanyol, ausztrál, angol és francia alkotók egyaránt megtalálhatók.
A művet design, művészeti és műszaki egyetemek, főiskolák hallgatói kiválóan használhatják tankönyvként tanulmányaik során.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630874502
  Kiadó
  Designtrend Kft.
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  256
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  420 g/db
Webáruház készítés