Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSri Aurobindo: Személyiségeink - Egók (h)arcok álarcok - Gyakorlati Jóga Pszichológia

-25%
Sri Aurobindo: Személyiségeink - Egók (h)arcok álarcok - Gyakorlati Jóga Pszichológia
2 850 Ft
Akció: 2 138 Ft2138
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

"A jóga nem más, mint gyakorlati pszichológia... egész módszertana lélektani; úgy is fogalmazhatnánk, a legmagasabb fokú lélektani bölcselet mindenre kiterjedő gyakorlata." (Sri Aurobindo)

A jógát általában olyan kötött gyakorlatokkal azonosítják, mint testtartások, légzésgyakorlatok, meditáció és ehhez hasonlók. Többnyire bizonyos szabályok és előírások összességeként értelmezik, melyek a gyakorló külső életének bizonyos vonatkozásaihoz tartozik, mint a táplálkozás, szokások és viselkedés. Ám a jóga valójában belső lélektani munka, melynek célja a tudatosság megváltoztatása és átalakítása.
A pszicho-spirituális fejlődés feladatai a következők: Fokozatosan kiemelkedni abból az öntudatlan és tudattalan állapotból, amiben az egyén csupán a közösség vagy tömeg beolvadt része, sem mint önálló személyiség. Lépésről-lépésre egyre mélyebb megértéshez jutni önmagunkról, tudatosabbá válni lényünk összetettségéről. Tárjuk fel pontosan lényünk eltérő részeiből származó tetteink eredetét. Érjük el az önuralmat, a teljes harmóniát azzal, hogy rendet teremtünk a különféle tudati összetevők között, melyek ez idáig konfliktusban álltak egymással. Végül fedezzük fel valódi önvalónkat és egyesítsük összetett emberi lényünket oly módon, hogy az összes többi ént a valódi szellemi-lelki én köré szervezzük.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639858183
  Kiadó
  Danvantara Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  192
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  220 g/db
Webáruház készítés