Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSteven Pressfield: A tűz kapui

-25%
Steven Pressfield: A tűz kapui
Fő kategória >Regény >Történelmi
3 290 Ft
Akció: 2 468 Ft2468
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az ókori Hellász legfélelmetesebb katonái, a spártaiak hitvallása szerint egy lakedaimóni harcos vagy győztesként hagyja el a csatamezőt, vagy sehogy. Leónidász király és a spártaiak maroknyi hős csapata a thermopülai csatában sem riadt vissza a hatalmas túlerő láttán, és több tízezer perzsát küldtek a másvilágra.
E hősies önfeláldozásról a csata egyetlen túlélője, a hadifogságba esett Xeónész ad naturalisztikus, szinte fényképszerű beszámolót. A fegyverhordozó lenyűgöző képet fest a spártai jellemről, a kemény harcmodorról, valamint a legendás férfiakról és nőkről, akik feledhetetlenné tették Spárta kultúráját. A tűz kapui Homéroszt idézi, de a 21. század emberének szól. A regényben mesteri módon fonódnak egybe a történelem, az emberi hősiesség és egy szívbemarkoló szerelmi történet szálai.

Steven Pressfield népszerű történelmi témák, köztük az ókori háborúk sikeres regényírója. Az afgán hadjárat és A háború hullámai mellett a második világháború idején játszódó modernkori regénye, a Vadászat Rommelre is nagy sikert aratott a háborús történetek kedvelői körében.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155283864
  Kiadó
  Partvonal Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  384
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  420 g/db
Webáruház készítés