A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Jövőben a múltunk

Szerző Szakolczay Lajos
Jövőben a múltunk

Jövőben a múltunk

Szerző Szakolczay Lajos
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2016
ISBN:
9789632636634
Kiadó:
Napkút Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
496
Tömeg
650 g/db

"Szakolczay Lajos új kötete, a korábbi sokszínűséghez hasonlóan, az irodalmi tanulmányok, esszék és kritikák mellett színházi tárgyú írásokat is tartalmaz.
A könyvet bevezető Toll című ciklusban a jövőt éltető értékes hagyomány Szárszó élő öröksége, a magyar irodalom többszörösen megalapozott jövőképe, a mai magyar színház szerepe, az önállóságra törekvő határon túli magyar irodalom megannyi próbája idéztetik meg. Nemegyszer vitahangsúllyal, ám a különböző nézetek méltóságára mindig ügyelve.
A Kronosz képzelmei a magyar irodalom és művelődés távolabbi és közelebbi múltjában kalandoz, a Gong színházkritikákat fog egybe.
A kötet fókuszában az Olvasó-próba című fejezet áll: a Kortársban 19951996-ban megjelent csaknem hatvan kritika akarva-akaratlanul az egyetemes magyar irodalom sok ágának összetartozását idézi, hiszen a magyarországi alkotók könyvei mellett terítékre kerülnek az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és a nyugati magyar irodalom jeleseinek művei is.
A Búcsú és siratás című ciklusban a szerző szívéhez közel álló halottak többüket (némelykor a Magyar Írószövetség nevében) ő búcsúztatta az életművükhöz méltó nekrológot kaptak."

28%
3 490 Ft
2 506 Ft
Kezdete: 2020.11.09   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Szakolczay Lajos
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK