Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzathmáry Eörs - John Maynard Smith: A földi élet regénye - Az élet születésétől a nyelv kialakulásáig

-10%
Szathmáry Eörs - John Maynard Smith: A földi élet regénye - Az élet születésétől a nyelv kialakulásáig
Fő kategória >Természet- és alkalmazott tudomány >Biológia
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft3240
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Szathmáry Eörs és az azóta elhunyt Maynard Smith tollából 1995-ben jelent meg a "The Major Transitions in Evolution" című átfogó mű, melyet sokan az elmúlt száz év egyik legfontosabb evolúcióról szóló művének tartanak. Az ennek nyomán született összefoglaló könyv magyarul először 2000-ben jelent meg. A téma művelése természetesen nem állt meg, most az Olvasó az Oxford University Press engedélyével egy korszerűsített és bővített kiadást tart a kezében.
Az élő szervezetek lenyűgözően bonyolultak. Minél többet tudunk meg róluk - biokémiájukról, anatómiájukról, viselkedésükről -, annál inkább megdöbbenünk az evolúciós alkalmazkodás felfedezett részletein. E könyv a művelt olvasó számára az evolúció új képét kínálja, melynek magja az a felismerés, hogy az evolúció során történt néhány gyökeres változás az örökletes információ tárolásában, kifejeződésében és átadásában, amelyek egyszersmind a komplexitás növekedését is lehetővé tették. Ezzel párhuzamosan gyakran tapasztaljuk, hogy a korábban függetlenül szaporodó replikátorok (másolódni képes molekulák, sejtek, organizmusok) magasabb evolúciós egységbe szerveződnek. Ha az alacsonyabb szint evolúcióját a magasabb nem tartaná kordában, mi sem lennénk itt. A folyamatokat kísérő munkamegosztás szintén a komplexitás növekedésének irányába hatott.
A szerzők a könyvben az evolúció nagy lépéseit tekintik át az első replikátorok sejtekké szerveződésétől az emberi nyelvkészség kialakulásáig.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630592888
  Kiadó
  Akadémiai Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  316
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés