Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzenczi Tóth Károly: Doktor az angyalok földjén

-25%
Szenczi Tóth Károly: Doktor az angyalok földjén
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft2400
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A regény végigkíséri főhőse - Angyalföld 40 éven át megbecsült körzeti orvosa - életét a 20. század viharaiban. A történet egy idős orvos és fia, a szintén orvos szerző küzdelme a betegséggel, a közelgő halállal, az elkerülhetetlen elmúlással.

Bepillantást nyerünk a múlt század világába, az angyalföldi háziorvos szemén át láthatjuk a történelem eseményeit, hogy élte meg a háborút, a forradalmat, a diktatúrát, és milyenek voltak az angyalföldi betegek, hogyan élte hétköznapjait a XX. században a magyar alsó és középosztály.

A helyszín Budapest legendás kerülete, Angyalföld. A szerző híven visszaadja a városrész hangulatát, érzékletes képet fest az angyalföldi miliőről.

A könyv műfaját tekintve realitásokon nyugvó, dokumentum jellegű regény. (A főhős 1938-tól 40 éven át volt Angyalföld /Lőportárdűlő majd Újlipótváros/ megbecsült körzeti orvosa, emellett a hazai korszerű családorvoslási rendszer megteremtője).

A könyv írója (Szenczi Tóth Károly) 5 könyv, egy TV játék, forgatókönyv szerzője, a Népszabadság külsős tudományos újságírója, ill. ugyanitt és az Élet és Irodalom c. lapban évtizedek óta publikáló novellista és publicista.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632741512
  Kiadó
  Új Palatinus Könyvesház
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  474
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés