Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzita Szabolcs: A Gestapo tevékenysége Magyarországon 1939-1945 - A Német Titkos Államrendőrség Magyarországon a II. világháború idején

-21%
Szita Szabolcs: A Gestapo tevékenysége Magyarországon 1939-1945 - A Német Titkos Államrendőrség Magyarországon a II. világháború idején
3 490 Ft
Akció: 2 760 Ft2760
Kezdete: 2017.09.02   Visszavonásig érvényes!

Szita Szabolcs új monográfiája áttekinti a hitleri birodalom biztonsági szerveinek magyarországi kiépítését, a német Titkos Államrendőrség hatalmának itteni kiterjesztését. Bemutatja, hogy a Gestapo eredményesen épített a besúgókra, a feljelentésekre, ahogy a fizikai és lelki erőszak minden válfajára is.
A német titkosszolgálatok már az ország megszállása előtt is dolgoztak magyar földön. A magyar társadalom több rétegéből szerveztek be ügynököket, besúgókat. Mellettük a Gestapo bizton számíthatott a német birodalmi állampolgárokra és a hitleri rezsimmel rokonszenvező német ajkúak titkos vagy nyílt támogatására is. Magyarország megszállása után ezreket vett őrizetbe, legtöbbjüket előre elkészített listák alapján.
Adatok, újonnan feltárt tények sora bizonyítja, hogy a terror rablások sorozatával párosult, a zsarolás ugyancsak a német terrorszervezetek napi gyakorlatának számított. A Gestapo tevékenysége az emberkereskedelmet is magában foglalta: a legnagyobb fogás a magyar iparmágnás családok teljes körű kifosztása volt. A monográfia olvasója képet kap a Hain Péter vezette magyar Gestapo garázdálkodásáról, a megfélemlítésre épített rablások sorozatáról, végül a háború utáni fejleményekről.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631362077
  Kiadó
  Corvina Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  288
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés