Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzörényi László: Bacchus kocsmája - Borozgató Magyarok 1.

-25%
Szörényi László: Bacchus kocsmája - Borozgató Magyarok 1.
3 500 Ft
Akció: 2 630 Ft2630
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

A Bacchus kocsmája a Kortárs Kiadó Borozgató Magyarok sorozatának első darabja. Bacchus itala az antik görög-római költői hagyomány része és kulturális identitásképző elem - a borozás kultúrája pedig a bibliai hagyományok óta ma is fontos kulturális-etnikai védjegy. Különösen a magyarság számára ez: a környező népekkel szembeni, azokról való gazdaságfilozófiai elkülönülést fejezi ki. E vidéken a magyar "a" bortermelő.
Bacchus kocsmája pedig mindennapi és ünnepélyes találkozóhely a magyar hagyományban. Itt születnek a modern létértelmezések is: akár a költészetben, öröm és bú mellett, a szent és a profán találkozásában. Ahol borozgatnak, ott a közösségek sorsa, jellege is feltárulkozik: szerelem, szokás és beszédmód. Egyszerre história és irodalom és poézis; szülőföld, víz, levegő és szellemi horizont. Az egész létállapot.
Irodalom és bor, ihlet és spiritualitás, táj és ember: Balassitól kezdve a Kárpát-medence borkultúrája sokszor azonos a magyar poézissel is.

Borozgattak a szellemi és nem szellemi emberek mindenfelé: Pozsonytól Nagyenyedig, Szabadkától Beregszászig, Lendvától Debrecenig. És e borozgatás közben dőltek el életek és sorsok, üzletek és fogadások, helyi és országos politikák. De mindeközben a Bacchus kocsmája őrizte és ma is őrzi a mágikus élettudást arról, hogy "a bor visszahozza eredeti életünket, a paradicsomot, és megmutatja hová fogunk érkezni a végső világünnepen" miként Hamvas fogalmazza.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639985872
  Kiadó
  Kortárs Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  218
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés