Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekT. W. Sadler: Orvosi embriológia

-5%
T. W. Sadler: Orvosi embriológia
12 800 Ft
Akció: 12 160 Ft12160

Az ember egyedfejlődésének lehető legrészletesebb megismerése nélkülözhetetlen az orvostudomány fejlődéséhez. A könyv témája alapvetően a normális, hibátlanul végbemenő fejlődési folyamatok ismertetése. Az első rész az ivarsejtek fejlődését, érését, a megtermékenyítés, a beágyazódás folyamatát, az embrió, majd a magzat fejlődését ‒ az organogenesist ‒, valamint a magzatburkok és a placenta kialakulását ismerteti; valamennyi fontosabb állapot fényképeken és rajzokon jól követhető. A második rész az egyes szervrendszerek kialakulását és fejlődését külön-külön mutatja be. Az újabb kiadások követik a szaktudomány fejlődését, és az újabb részismereteket beledolgozzák a szövegbe.

Az orvosok, az orvostanhallgatók és az egészségügyi szakdolgozók számára az teszi különösen értékessé a könyvet, hogy a fejlődési folyamatokat párhuzamba hozzák azok felismert zavaraival, hibáival és ezek összefüggését a spontán abortuszokkal, a csecsemőhalálozással és a gyermek- és felnőttkori számos fogyatékosság kialakulásával. A zavarok, fejlődési rendellenességek és azok fejlődéstani magyarázata külön, nyomdai úton kiemelve található az egyes fejlődési folyamatokat ismertető részek után. A fejlődési rendellenességeket számos fénykép mutatja be. Ezek alapos megismerése és okaik feltárása nyújt lehetőséget kialakulásuk megelőzésére, a már megtörtént bajok orvoslására. Röviden ismertetik az ehhez szükséges anyai és magzati vizsgálati eljárásokat, a magzatgyógyászat ma már hozzáférhető lehetőségeit is.

A könyv használatát, a tanulást elősegítő részletek:

Több száz rajz és fénykép a fejlődés részfolyamatairól, a rendellenességekről
A fejezetek végén rövid összefoglalás
A fejezetvégi ellenőrző kérdések és a rájuk adott válasz bemutatja az ismeretek felhasználási lehetőségét az orvoslásban
Az összegyűjtött szakkifejezések rövid meghatározása a könyv végén

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632265018
  Kiadó
  Medicina Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés