Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekTarján Gábor: Ősi formák és jelképek

-25%
Tarján Gábor: Ősi formák és jelképek
1 990 Ft
Akció: 1 493 Ft1493
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Tarján Gábor néprajzkutató, kulturális antropológus pályája egy erdélyi kirándulás alkalmával indult, még a hetvenes években. Ekkor kötelezte el magát a népi kultúrával, és bejárta a Kárpát-medence számos magyarlakta területét. Elvégezte az ELTE néprajz szakát, volt könyvtáros, muzeológus, egyetemi oktató. Szervezett néprajzi táborokat és hagyományőrzéssel foglalkozó közművelődési egyesületet. A hazai területeken folytatott kutatás után eljutott az amerikai magyarsághoz, ahol az Újvilágban születettek részére oktatási programokat szervezett. Amerikában járt indián közösségekben is.
Könyveiben a népi kultúra és a népművészet kérdéseit és jelenkori lehetőségeit kutatja. Valamennyi munkáját tankönyvként is használják. Érdeklődési területei: a népi építészet, mesterségek, a folklór továbbélése, a népművészet szimbolikája és esztétikája, az életmód kérdései és a kisközösségi kultúrák. Doktorátusát a Dél-Dunántúl népi építészetéből írta. Tanított az Iparművészeti Főiskolán és a Képzőművészeti Egyetemen is.
Fontosabb művei: Mindennapi hagyomány, 1984 és további három kiadás; Fölnevelő hagyomány, tanári kézikönyv, 1995.; Folklór, népművészet, népies művészet, egyetemi tankönyv, 2005.; Mindennapi kultúránk hagyományai, 2009; Magyarságismeret Népismeret, hagyományismeret, néprajz, 2013."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632635477
  Kiadó
  Napkút Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  132
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés