Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMorvánszky Ákos - M. Gyöngy Katalin: Technika és természet - Építészetelmélet a 20. században - Kritikai antológia

-25%
Morvánszky Ákos - M. Gyöngy Katalin: Technika és természet - Építészetelmélet a 20. században - Kritikai antológia
9 900 Ft
Akció: 7 430 Ft7430
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"Moravánszky Ákos a 20. század építészetelméletét feldolgozó kritikai antológiasorozatának negyedik tagja a természet és az emberi ráció kérdése köré épül. A természet, először is, gondolkozásunk olyan fogalmai közé tartozik, amelyekkel a legkülönbözőbb jelenségekre adunk végső, további mélyebb okokra vissza már nem vezethető magyarázatot. Másodszor, természet minden elemi erő, amely a világ sorát és az építészetet is meghatározza. Végül harmadszor, a természet magát az anyagi világot is jelentheti, aminek az építészet is része.
A kötet szerzői, a 20. század meghatározó építészei a technikáról nem önmagában, hanem a természettel összefüggésben írtak. A század elején rohamosan terjedő gépi tömegtermelés és a kézművesség visszaszorulása az alkotói gondolkodás átértékelését követelte. Az antológia a legfontosabb művekből válogat rövid szemelvényeket, s ezzel mintegy hidat kíván verni az elmélet és a gyakorlati tervezés közé.
Hasonlóan az előző három kötethez, ezt a szöveggyűjteményt is egy összefoglaló tanulmány előzi meg." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639968547
  Kiadó
  Terc Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  232
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés