Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekTim Weiner: Az FBI története - Ellenség az egész világ

-20%
Tim Weiner: Az FBI története - Ellenség az egész világ
5 990 Ft
Akció: 4 790 Ft4790
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az Ellenség az egész világ az FBI titkos hírszerző műveleteinek első hiteles története olyan szerző tollából, aki a Pentagonról és a CIA-ról írt munkája elismeréseképpen elnyerte a Pulitzer-díjat és az Országos Könyvkiadói Díjat.
Ha az FBI-ra gondolunk, Amerika rendőrsége jut eszünkbe. Az iroda első és legfontosabb missziója azonban a titkos hírszerzés. Az Ellenség az egész világ annak a története, hogyan használták az elnökök az FBI-t politikai hadviselésre, és miképpen vált a hivatal az Egyesült Államok leghatalmasabb titkosszolgálatává.
Ebben a könyvben Amerika terror ellen vívott százéves háborújának titkos története elevenedik meg. E hosszú küzdelem során az FBI harcolt terroristák, kémek és bárki ellen, akit felforgatónak ítélt - sőt időnként amerikai elnökök ellen is. Az FBI titkos hírszerzési és megfigyelési technikái állandó kötélhúzást eredményeztek a nemzetbiztonság és a polgári szabadságjogok között. Olyan feszültség ez, amely a végletekig feszíti egy szabad köztársaság érzékeny szövetét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636897208
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  632
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés