Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekTorkel Franzen: Gödel nemteljességi tételei - Értelmezések és félreértések

-25%
Torkel Franzen: Gödel nemteljességi tételei - Értelmezések és félreértések
4 200 Ft
Akció: 3 150 Ft3150
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Kevés tétele van a tiszta matematikának, amely a matematikán kívül is komoly ismertségnek örvend. Meglehetősen nyugodtan kijelenthető, hogy nem-matematikus körökben egyetlen matematikai tételt sem övez komolyabb érdeklődés, mint Gödel 1931-ben megjelent nemteljességi tételét.

Mi lehet a mentség egy újabb könyvre, amely Gödel nemteljességi tételeit a művelt nagyközönség számára kívánja megvilágítani? A következő: nincs olyan könyv, amely a tételt nem csupán matematikai - többek között a bizonyításelméleti - szempontból mutatja be, de sorra veszi azt a meglehetősen sokféle álláspontot is, amelyeket a tételek matematikán kívüli jelentőségével kapcsolatban fogalmaztak meg.

Torkel Franzén (1950-2006) a stockholmi egyetemen, Dag Prawitz vezetése mellett végezte a PhD-tanulmányait, majd a Luleai Műszaki Egyetemen tanított logikát és számítástudományt. Híres sci-fi rajongóként tartották számon.
Két könyve jelent meg, mindkettő Gödel nemteljességi tételeiről szól. A Gödel nemteljességi tételei - Értelmezésekés félreértések a szélesebb közönséget célozza, és nem csupán a nevezetes tételeket mutatja be - kitérve többek között a nemteljesség és a kiszámíthatóság-, illetve a bonyolultság elméletkapcsolatára is -, de segít eloszlatni az eredmények körüli filozófiai, pszichológiai, teológiai vagy éppen "posztmodern" félreértéseket is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632793702
  Kiadó
  Typotex Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  276
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés