Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekTóth Gábor Ákos: Forrásvidék - Olajláz az Őrségben

-25%
Tóth Gábor Ákos: Forrásvidék - Olajláz az Őrségben
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2019.02.27   Visszavonásig érvényes!

A regény helyszíne egy aprócska magyar falu, Kúthely - valahol az Őrségben, melynek lakói különböző okokból kimaradtak a meggazdagodási folyamatból, ami a környéken leginkább a lovas turizmusra és a gyógyfürdőkre épül. A történet viszont jó pár évtizeddel korábban és több ezer kilométerrel távolabb kezdődik. A hatvanas években számos magyar olajmérnök dolgozott Kubában, egyikük oda is nősült. Egy fia született, a félig kubai, félig magyar Leonardo, aki a hivatásában is követte. Amikor az apa meghal, fia a hagyatékban talál egy tanulmányt arról, hogy az Őrségben komoly kőolajlelőhelyek lehetnek. 

Amikor felvásárol egy elhanyagolt, szikes területet, a faluban mindenki bolondnak nézi. Amikor fúrásokat végez, még inkább. Azért kicsit hisznek is az új lehetőségben, így aztán nem igazán tudják, miként viszonyuljanak az idegenhez.

Modern kori "esőcsináló" történet, ami többek között görbe tükröt tart elénk, magyarok elé is. Kultúrák, emberek és vágyak csiszolódnak össze számos buktatón és vakvágányon keresztül, hogy végül egy igazi közösség kovácsolódjék a szereplőkből.

Tóth Gábor Ákos a Balaton trilógia után új történetbe kezd; a helyszín és a szereplők újak, a konfliktusokra végül megoldásokat kínáló, sodró mesélőkedv a régi... 

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155915246
  Kiadó
  21. Század Kiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  320
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  256 g/db