Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBorka Zsuzsanna: Tündérek, királyok, istennők - Mesék és mítoszok birodalma

-25%
Borka Zsuzsanna: Tündérek, királyok, istennők - Mesék és mítoszok birodalma
Fő kategória >Irodalom >Vers, eposz
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft1868
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Olvasnak még tündérmesét a gyerekek? Bízom benne, hogy igen. Hiszem, hogy a klasszikus meseirodalom bűverejű, világszép meséi soha mennek ki a divatból. Jöhet bármilyen elektromos játék, film, Internet, az olvasás élményét nem pótolhatja semmi.
Nem is volt annál jobb érzés gyerekkorunkban, mint amikor suli után kezünkbe kaphattuk kedvenc könyvünket, és egy sarokba húzódva belemerülhettünk a csodák világába. Ilyenkor az olvasó szerzőtárssá válik, s belső képalkotása révén saját maga pergeti a mese filmjét. Ezért marad fenn a könyv, míg világ a világ!
A tündérmesék szép nővére a mitológia. Imádom a régi görög irodalom mondaköreit, az istenek és istennők szövevényes, bonyolult kapcsolatait erényeikkel és „emberi” gyarlóságaikkal együtt. Az Olümposzi kalanddal az volt a célom, hogy közelebb hozzam a gyerekekhez, és megismertessem velük az ógörög mitológia legfontosabb szereplőit.
Az általam legjobban szeretett kedvenc Grimm meséket és mitológiai történeteket öltöztettem versekbe, bízva abban, hogy az elbeszélő költemény rímes zenéje kedveltté teszi a gyerekek körében és szívesen olvassák majd.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155058295
  Kiadó
  Kornétás Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  112
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés