Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBánó Attila: Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből

-25%
Bánó Attila: Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből
4 490 Ft
Akció: 3 368 Ft3368
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Ez a kötet mintegy folytatása az "55 meghökkentő eset a magyar történelemből" című korábbi munkának. Az itt közreadott történetek jó része sokak számára valóban meghökkentő lehet, hiszen a szerző új kutatási eredmények felhasználásával bővíti történelmi ismereteinket, miközben a legnemesebb értelemben szórakoztatva tanít.
"A tüzes trón meséje és más Dózsa-mítoszok" erős érveket szolgáltat ahhoz, hogy belássuk: a parasztháborút kirobbantó Dózsa a magyar történelem egyik legkártékonyabb figurája volt, így ellentétben az iskolában tanultakkal, Dózsa nem sorolható nemzeti hőseink közé. A "Gróf Károlyi Mihály szerepe a Tisza-gyilkosságban"c. fejezet egy lépéssel közelebb visz bennünket ahhoz, hogy a Károlyiról felrajzolt korábbi, rá nézve meglehetősen hízelgő történelmi képet letöröljük a történelemoktatás és az ismeretterjesztés táblájáról.
A kötetből választ kaphatunk az alábbiakra is: Ki volt az a fiatal túsz, aki túljárt Szulejmán szultán eszén? Vajon tényleg ártatlanul bűnhődött Báthori Anna? Mi volt Gróf Károlyi Mihály szerepe a Tisza-gyilkosságban?

Olvashatunk továbbá a szigeti hős, gróf Zrínyi Miklós második házasságáról, megtudhatjuk, ki hívta ki párbajra Rettegett Iván cárt, sőt, végre tiszta vizet önthetünk a pohárba azzal kapcsolatban, hogy valójában lejárt-e a sörrel koccintás "tilalmának" 150 éve.
A nagysikerű barangolás a tények és tévhitek birodalmába folytatódik.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632932460
  Kiadó
  Athenaeum Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  296
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés