Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekUjváry Gábor: Kulturális hídfőállások - A külföldi intézetek, tanszékek és lektorátusok szerepe a magyar kulturális külpolitika történetében I.

-25%
Ujváry Gábor: Kulturális hídfőállások - A külföldi intézetek, tanszékek és lektorátusok szerepe a magyar kulturális külpolitika történetében I.
3 125 Ft
Akció: 2 340 Ft2340
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Modern értelemben vett magyar kulturális külpolitikáról az első világháború utáni időszaktól beszélhetünk. Ez kezdetben az igencsak szűk mozgásterű klasszikus diplomácia egyik pótlékaként, a későbbiekben pedig annak hatékony segítőjeként fontos szerepet játszott és játszik a magyar kultúra külföldi megismertetésében és a tehetséges fiatalok külföldi továbbképzésének szervezésében. Két fő területe a magyar állam által alapított külföldi magyar intézetek, illetve a külföldi országok egyetemein létrehozott magyar (vonatkozású tárgyakat is oktató) tanszékek és lektorátusok hálózata.

Ujváry Gábor magyar, osztrák és német levéltárak és kézirattárak anyagait is fölhasználva kutatja e napjainkban is komoly érdeklődést kiváltó intézményrendszer múltját. Összefoglalójának első kötetében a magyar kulturális külpolitika előzményeit, két világháború közötti fontosabb eseményeit, a római, a konstantinápolyi magyar intézetek, a berlini egyetem magyar tanszékének és az ottani Collegium Hungaricumnak a történetét mutatja be.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155047510
  Kiadó
  Ráció Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés