Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekUmberto Eco: A Foucault-inga

-25%
Umberto Eco: A Foucault-inga
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
4 290 Ft
Akció: 3 218 Ft3218
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Három kiadói szerkesztő megunja az okkult könyvek "ördöngös" szerzőinek pancserságát, és egy Abulafia nevű számítógép segítségével nekilát, hogy egy tökéletes Tervet kovácsoljon. Az állítólagos Terv értelmében az emberiség sorsa a Világ Urainak kezében van; ez pedig valamiképpen összefügg azzal a gyanúval, hogy Szép Fülöp francia királynak talán mégsem sikerült felszámolnia annak idején a templomos lovagrendet.
Hőseink remekül szórakoznak, ám egyszer csak hátborzongató sejtéseik támadnak... Annyi bizonyos, hogy bajba kerültek.
A Foucault-inga a második nagy sikerű regénye Eco professzornak, a világhírű olasz szemiotikusnak. Ezúttal már nem egy gyilkosságsorozat tettesét s a tettes indítékait, tervét kutatja a detektív, mint A rózsa nevé-ben, hanem végső soron maga a Terv: az emberi történelem, sőt, a Mindenség tervszerűsége válik meghökkentően kérdésessé.
Ha van Terv, akkor minden mindennel összefügg. Ha van Terv, akkor nem kétséges, mi közük a templomos lovagoknak a hasszaszinokhoz, az alkimistáknak a párizsi metróhoz, a titokzatos Saint-Germain grófnak Shakespeare-hez, a rózsakereszteseknek Arsene Lupinhez, a druidáknak az Eiffel-toronyhoz, a Föld forgását bizonyító Foucault-féle ingának... Kihez-mihez is?
Ha van Terv, minden kiderül.

A nagy sikerű regény most a szerző javításaival, átdolgozott kiadásban jelenik meg újra.

Fordította és a jegyzeteket írta Barna Imre.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630795760
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  820
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  900 g/db
Webáruház készítés