Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei - A kőkortól a honfoglalásig

-25%
Vágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei - A kőkortól a honfoglalásig
Fő kategória >Művészetek >Művészettörténet
13 900 Ft
Akció: 10 425 Ft10425
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Ez a kivételes szépségű és egyedülállóan tartalmas művészeti album a Kárpát-medence régészeti gyűjteményeiben fellelhető kincsek legjavát tárja elénk. Mintegy 800 000 esztendő gazdag kulturális és művészeti örökségét mutatja be a ma emberének, és őrzi meg gyermekeink, unokáink számára.

A Kárpát-medence Árpád-kor előtti tárgyi emlékeiről először jelenik meg ilyen összefoglaló, gazdagon illusztrált album. Mintegy hatévnyi alapos gyűjtőmunka eredményeként az őskőkor kezdetétől a magyar honfoglalás korának végéig mutatja be mindazt, ami a Kárpát-medence tárgyi kultúrájáról, művészetéről ránk maradt. A közel 2000, szemet gyönyörködtető, részletgazdag felvételnek köszönhetően a hangsúly elsősorban a látványra helyeződik. Mindemellett a művészeti megközelítésű leírásoknak és érdekességeknek köszönhetően feltárul előttünk mindaz a szellemi tartalom is, amellyel a hajdani alkotók a tárgyakat felruházták.

A bemutatott leletek egy része először jelenik meg nagyközönség előtt: egyes darabok most kerültek napvilágra a raktárak, trezorok mélyéről, másokra friss ásatások során bukkantak a régészek, így szenzációs újdonságnak számítanak. A kötetben megcsodálható régészeti kincsek jelentős részét kifejezetten az album számára fotózta a szerző.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630984263
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  528
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  3,4 kg/db
Webáruház készítés