Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVarga Károly: Fénykör - Értékszociológia, nemzetstratégia

-10%
Varga Károly: Fénykör - Értékszociológia, nemzetstratégia
5 900 Ft
Akció: 5 310 Ft5310
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"A szerzőt nemzetközi és magyar tudományos fórumokon gyakorolt szereplései, lenyűgözően nagyszámú és változatos tematikájú magyar és idegen nyelvű publikációi, a változások és sokszínűség iránti érzékenysége alapján tekintélyes tudósnak, követésre érdemes magyar polgárnak tekinthetjük. Fénykör című monográfiájában bemutatja, hogy szociológiai és politológiai értékkutatásai hogyan járulhatnak hozzá nemzetstratégiánk alakításához. Ehhez bekapcsolta más társadalomtudományi ágazatok - pl. jövőkutatás, menedzsmenttudományok, hálózatkoncepciók - képviselőinek és néhány neves hazai közgazdásznak és közjogásznak esetenként ütköző nézeteit is." (Ádám Antal ny. alkotmánybíró)

"Károly és jómagam - mindkettőnk a magunk módján - már elég korán felismertük, hogy a társadalomtudósok maguk is részei az általuk tanulmányozott jelenségkörnek: ezért az értékek és a kultúra területén ki-ki csak a saját kulturális hátteréből dolgozhat. Ehhez járulva könyve egyaránt válogat az amerikai és a különféle európai tradíciókból; s tudományossága kapcsolatokat talál mindezek elemei között. Az ő gondja is az, ami az enyém: milyen gyakorlati segítséget tudunk felkínálni a mai társadalmak problémáinak megoldásához?" (Geert Hofstede szociálpszichológus, "business-thinker")

"Varga Károly a magyar szociológia kiemelkedő egyénisége. Nemzetközileg is 2-3 évtizeddel megelőzte a mai szociológiában uralkodóvá vált "kultúrszociológiai" megközelítést. Számomra meggyőző módon kezeli a tudomány és a társadalmi gyakorlat kapcsolatát. Kutatásait a weberi "értékmentesség" jegyében végzi. Tudja: a kutató nem függesztheti fel értékeit, de a különböző világnézeti és politikai álláspontok között békéltető, közvetítő (ökumenikus) szerepre törekszik. Beleértve az alkotó dialógust az olyan baloldali kutatókkal is, mint jómagam." (Szelényi Iván akadémikus, az Amerikai Tudományos Akadémiai tagja) • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630594585
  Kiadó
  Akadémiai Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  674
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés