Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVárnai G. Zsuzsa: Napfényzivatar

-25%
Várnai G. Zsuzsa: Napfényzivatar
4 399 Ft
Akció: 3 295 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Kegyetlenség, misztikum, megpecsételődött sorsok - generációk sorának története teljesedik ki ebben a családregényben.Adott egy család: az apát, Taktakenéz Kövér Emmanuelt - akinek fontos szerep jutott a trianoni békeszerződés aláírásakor is - Horthy lovaggá ütötte, az anya pedig orosz zsidó volt. Ők ketten Párizsban, az éppen a szürrealizmus fénykorát élő bohém nagyvárosban ismerkedtek meg. Egymásra találásukban fontos szerep jutott Dalínak és Bunuelnek is...

Ez a hihetetlennek tűnő ellentmondás és a furcsa helyszín is jól megfér a 20. századi kelet-közép-európai magyar családtörténetben: a zökkenőmentesnek nem mondható kiindulópont nem csupán az első generáció, de minden utána következő sorsát is megpecsételte.

De vajon hány nemzedéknek kell ahhoz felnőnie, hogy a bűnök elévüljenek, és a mozaikos kép összeállhasson - mert ebben a történetben minden szál összefügg, és minden darabka egy nagy kirakósnak a fontos eleme. A misztikum, a véres 20. századi valóság, a kegyetlenség és az ennek ellenére mindig utat törő legszebb emberiesség át- meg átszövi a Taktakenéz Kövér család történetét, és teszi élhetővé az elsőre élhetetlennek tűnőt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155611650
  Kiadó
  Studium Plusz Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  368
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  640 g/db