Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVekerdy-Nagy Zsuzsanna: Bizonyítékokon alapuló rehabilitációs medicina

-5%
Vekerdy-Nagy Zsuzsanna: Bizonyítékokon alapuló rehabilitációs medicina
Fő kategória >Természet- és alkalmazott tudomány >Orvostudomány
6 400 Ft
Akció: 6 080 Ft6080
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A rehabilitáció alapkérdéseitől a legújabb ellátási programokig a leglényegesebb témaköröket 50 fejezetben tárgyaló munka alapos és nélkülözhetetlen kézikönyve lesz a következő években a szakorvosoknak és a hallgatóknak egyaránt.

Az elmúlt évtizedekben, egyre gyakrabban felvetődő problémaként jelent meg a hazai szakmai berkekben a rehabilitáció szakterületén a tudományos igényű kutatások és tapasztalati eredmények szisztematikus bemutatása és ebből adódóan a magas szintű bizonyítékok hiánya.
Ebből a megfontolásból készült a jelen kézikönyv, amelynek minden fejezetében arra törekednek a szerzők – a szerkesztő Vekerdy-Nagy Zsuzsanna vezetésével –, hogy a közölt megállapítások bizonyítékhátterének erejét, vagyis a javasolt vizsgáló és terápiás eljárásokkal kapcsolatban azok megalapozottságát hangsúlyozzák. Jelezve egyúttal azt is, ha a hazai gyakorlatban alkalmazott bármelyik beavatkozásra nincsenek jelenleg a szakirodalomban egyértelmű tudományos bizonyítékok, vagy azok gyenge bizonyító erejűek csupán, ezért a gyógyításban a tapasztalati bizonyítékokra kell támaszkodni.
Az orvoslás minden területén – legyen az prevenciós, kurációs, palliációs vagy rehabilitációs jellegű ténykedés – nagyon fontos szem előtt tartani a bizonyítottan hatásos/eredményes, illetve költséghatékony eljárások preferálását. Joga van a páciensnek tudni, hogy melyik eljárás(ok)tól várhatja a legjobb eredményt, és joga van arról dönteni, hogy elfogadja-e a javaslatot.
Tehát a bizonyítékokon alapuló orvoslás három fő pillérét igyekszik a kötet bemutatni, vagyis az elérhető legmagasabb tudományos bizonyíték figyelembe vételét, a kezelő orvos (rehabilitációban a team többi tagja is ide értendő) tapasztalatait az adott területen és a beteg, illetve hozzátartozója elvárásait, preferenciáit.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632266046
  Kiadó
  Medicina Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  644
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés