A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Adomás históriák és álmok

Szerző Vicei Károly
 Adomás históriák és álmok

Adomás históriák és álmok

Szerző Vicei Károly
Kiadás éve:
2016
ISBN:
9789639596948
Kiadó:
Hét Krajcár Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
159
Tömeg
500 g/db

Az ADOMÁS HISTÓRIÁK… alakjai között van órás, borbély, kocsmáros, kapzsi orvos, tanár, író, fondorlatos festőművész, gügye politikus, esendő ügyvéd s néhány ismert államférfi. Az adomabeli figurák némelyike adatközlőként is szerepel (Zilahy Lajos, Lázár Ervin, Benes József stb.).
Miben különbözik ez a könyv sok más anekdotagyűjteménytől? Ebben is található a műfaji ismérveknek megfelelő néhány mintadarab, de Vicei Károly a vicckurtaságú adomaterjedelmet gyakran kitágítja. Az írásoknak nagyjából a fele tekinthető valódi adomának, míg a többi a humoreszk, a novella és a tárca elegye. A történeteknek nem csak a vége „durranik”, hanem belső poénok is színezik a szöveget; lendületes elbeszélői iram köti le az olvasót.
A szerző mellőzi a tudós gyűjtők nyelvi pedantériáját, de még ténybeli hitelességre sem törekszik; ő vérbeli elbeszélőként szépprózai műalkotásokat költ. A legtöbb írásból kirí az ártó hatalommal szembeni megvetés, fölényes gúny, dacos engedetlenség, mintegy beteljesítve a politikai viccekéhez hasonló küldetést. Több sztori esszészerű bevezetője – bő egy évszázadon átnyargalva, a boldog békeidőktől napjainkig – élénken idézi meg a tárgyalt kort.
„Vicei Károly kötete egyfelől helytörténeti gyűjtemény, másfelől remekül megírt portrésorozat (…) olykor ki-kipillantva az anyaországi kollégákra is. Egy-két írása (…) nemcsak Magyarországon mutat túl, hanem az európai történelem is bennük rejlik.” (Szalay Károly recenziójából.)

28%
2 200 Ft
1 593 Ft
Kezdete: 2020.11.09   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Vicei Károly
Várható szállítási idő:
1-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK