Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekVinkó József: Szellem a fazékból - Gasztrotörténetek

-21%
Vinkó József: Szellem a fazékból - Gasztrotörténetek
3 300 Ft
Akció: 2 607 Ft2607
Kezdete: 2016.07.30   A készlet erejéig!

"Úgy lapozd ezt a könyvet, kedves Olvasó, mintha épp csak bekukkantottál volna a konyhába, ahová az illatok csalogattak. Kíváncsi vagy, mi fő a fazékban. Óvatosan emeld meg a fedőt, szimatolj be a sütőbe, kóstold meg a mártást, vigyázz, meg ne égesd a nyelved. A fedő alól most nem illatok szállnak feléd, hanem ínycsiklandó történetek. Remélem, ezeknek is van aromája, zamata.
Mi a különbség gourmet és gourmand között? Ki írta le először a gasztronómia szót? Mikor nyílt az első étterem? Művészet-e a szakácsmesterség? Bűn-e a torkosság? Miért hívják a derelyét barátfülének? Hogy született a pezsgő? Van-e élet leves nélkül? Csípős-e Kádár kolbásza? Kell-e a halászlébe halvér? Milyen ital a maflás? Mit keres Einstein a konyhában? Mikor ettünk először "paprikás tsirké"-t? Miben sántikál Görhöny uram és Haluska koma? Miért lett rántott hús alakú az ország?
Húsbavágó kérdések.
Ha sikerült felcsigázni a fantáziádat, kedves Olvasó, akkor dörzsöld meg a fazekat a címlapon, ahogy Aladdin a rézlámpást. Óvatosan emeld meg a födőt, és a szellem kiszabadul a fazékból. Ne félj, nem gonosz dzsinn ez. Megkötött csomót nem tud megoldani, csukott ajtót nem tud kinyitni. A fazékba is bármikor visszazárhatod, csak be kell csuknod a könyvet. A Szellem a fazékból az ételek lelkéről szól. Ha megismerkedsz velük, jobban fogod szeretni őket. És jobban is fognak ízleni." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639461468
  Kiadó
  Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  240
  Kötésmód
  kemény kötés
  Méret [mm]
  183 x 200 x 23
  Tömeg [kg]
  0.63
  Virtuális számla jóváírás
  33 Ft
Webáruház készítés