Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMichl Gábor: Vonzerő és hűtlenség - A humán szépség evolúciója

-20%
Michl Gábor: Vonzerő és hűtlenség - A humán szépség evolúciója
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft2240
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Mi, emberek párunk kiválasztásakor jelentős mértékben figyelemben vesszük annak külső megjelenését: arcát, alakját. Azt mondjuk: ez a férfi jóképű vagy annak a hölgynek gyönyörű arca van. De vajon milyen tulajdonságok alapján tartjuk a női vagy a férfi arcot vonzónak és vajon az emberi fizimiskáról következtethetünk-e a személy belső tulajdonságaira, jellemére, várható viselkedésére? A kutatások ezekre a kérdésekre igent mondanak: például vannak olyan férfiak, akik arcáról a nők azt olvassák, hogy jó apák lesznek, és vannak olyanok, akik képükkel azt jelzik, hogy az átlagosnál jobb génállománnyal rendelkeznek; a férfiak pedig olyan nőkre hajtanak, akik egyes arcvonásaikban a gyermekekre emlékeztetnek. Nagy vonzerőt jelent a bűvös 0,7 is, ami a női alakra vonatkozó tört; a férfiak azokat a hölgyeket választanák, akiknek a derék/csípő aránya héttized.
A többszázezer évvel ezelôtt élt ősasszonyok megcsalták párjukat és ezt teszi mai, késői leszármazottaik egy része is; tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a nyugati társadalmakban a családokban nevelődő gyermekek tíz százaléka kakukktojás. Miért lépnek félre a nők, kivel szarvazzák fel párjukat, ezt nemi ciklusuk melyik szakaszában teszik és persze, miért csapodárok a férfiak?
A tudományos tényeken nyugvó, ám népszerű stílusban írt, lebilincselően érdekes könyv, sok egyéb mellett, a fenti kérdésekre is választ ad és elolvasása után rádöbbenünk arra, hogy ­viselkedésünket napjainkban is befolyásolja az a génjeinkbe kódolt örökség, amelyet rég elporladt őseink hagytak ránk.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632262680
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2010
  Oldalszám
  192
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés