Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekWappler József: Iránytű - Bűnök és erények a Bibliában

-25%
Wappler József: Iránytű - Bűnök és erények a Bibliában
Fő kategória >Egészség, életmód >Életstratégia, érvényesülés
1 490 Ft
Akció: 1 118 Ft1118
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Iránytűre van szükségünk, amely az ősrégi emberi kételyek mellett korunk új kérdéseire is választ ad. A biztos irányt a Biblia mutatja meg. A Bűnök és erények a Bibliában című kiadvány 555 idézete így válik érték vesztett világunk mindennapjainak iránytűjévé.

A Biblia bűnnek nevezi a tiltott cselekedeteket és a helytelen viselkedési formákat. Ezzel megmutatja a kerülendő tetteket és felhív a jó megtételére. A jótéteményeket és az ezek megtételéhez szükséges képességeket hagyományosan erénynek nevezzük. Korunk emberének akkor lesz nyugodt, kiegyensúlyozott élete, ha a benne szunnyadó erényeket felhasználva jót tesz, cselekvően bizonyítja, hogy a bűnt nem csak elkerüli, hanem erényeivel is él.

Gyűjteményünkben először a Biblia bűnre vonatkozó gondolatai, majd az erényes élettel összefüggő szentírási szövegek kerülnek közlésre. Így az idézetekben szó esik a hét főbűnről - kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, harag, torkosság, jóra való restség - és a Tízparancsolatról. Az erények kapcsán találkozhatunk az isteni erények – hit, remény, szeretet – és a sarkalatos erények – igazságosság, mértékletesség, erősség-bátorság, bölcsesség – mellett a tág értelemben vett erényekkel - pl.: szelídség, türelem, szegénység, vendégszeretet, tisztaság - is.

Az idézetek mellett feltüntetett szentírási helyek lehetővé teszik az adott szöveg fellapozását és tágabb környezetben való tanulmányozását.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634090564
  Kiadó
  Tinta Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  128
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  160 g/db
Webáruház készítés