Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekWisinger István: A fel nem robbant csecsemő - Emlékek és képek a XX. századból

-25%
Wisinger István: A fel nem robbant csecsemő - Emlékek és képek a XX. századból
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft2700
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

"Ez a könyv rendhagyó önéletrajz, amelyben a történethez hozzátartoznak a családi és közéleti fényképek, dokumentumok, családi levelezések.
Ez a könyv "egy fel nem robbant csecsemő" életének krónikája, tükör, amelyben a szerző -aki maga is formálója az eseményeknek- az olvasót a 20. század néhány történelmi pillanatával is szembesíti. Önportré és "családregény" ez a könyv, a személyes történelem egy mozaikdarabja.
A szerző vezérelve ma is az, ami egész pályáját végigkíséri: a türelmes megértés, a jó és rossz felmutatása. Könyve tisztelgés a pálya, valamint a pályatársak és kortársak életműve előtt, egyben kritikus fellépés azzal szemben, ami mellett másképpen elmenni neki nem lehet.
Wisinger István sorsában az olvasó gyakran a saját élete fordulataira is ráismerhet, és Karinthy Frigyessel együtt üzenhetik a mindenkori utókornak: "Egy élet története egyben regénye is annak..."
"Ez a mű sokkal több, mint kordokumentum. Maga a történelem. Elmulaszthatatlan olvasmány!" (Bárdos András, televíziós újságíró, egyetemi docens)

"Wisinger István szereti a televíziózást. Azt is szerette, amelyikben még filmszalagra vették a riportokat, és a hangot külön orsós magnó rögzítette, amikor még négy-öt millió néző igyekezett haza, hogy a hétvégi politikai műsort megnézze, és amikor még a televíziós újságíró szakmának volt becsülete. Wisinger, a televíziós szakma legendás alakja, könyvében elmondja, mi történt vele, velünk, és mi történt azokkal a hírességekkel, akiket kérdezett annak idején. Mi lett a szakmai álmokkal, reményekkel és eredményekkel, a régi barátokkal és kollégákkal.
A hőskort csak hírből ismerő fiatalabbak is sok újat tudhatnak meg egyebek mellett Isaac Asimovról, Göncz Árpádról, Faludy Györgyről, Ingmar Bergmanról, Olof Palméról, Szent-Györgyi Albertról, Neumann Jánosról, Richard Nixonról, Páskándi Gézáról, Szepesi Györgyről, Kurt Waldheimről, Wigner Jenőről, Teller Edéről vagy éppen Kádár János és Nicolae Ceausescu 1997-es találkozásáról. És arról, hogy Wisinger István még mindig szereti a televíziózást." (Horvát János, televíziós újságíró)

"Nemcsak érdekes és izgalmas írás, hanem igaz is. Évtizedes tanú vagyok rá!" (Szegvári Katalin, tévériporter)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155274428
  Kiadó
  Noran Libro Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  376
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  380 g/db
Webáruház készítés