Nyitva tartás

A személyes átvételi pont nyitva tartási ideje:

Hétfőtől péntekig 9-18 óra között

Szombat, vasárnap zárva.

Személyes átvétel

Személyes átvétel esetén 7 nap áll rendelkezésre a rendelés átvételére.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekZétényi Zsolt: A Képíró-ügy - Tanulmány és dokumentumközlés

-26%
Zétényi Zsolt: A Képíró-ügy - Tanulmány és dokumentumközlés
3 500 Ft
Akció: 2 586 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!

A világot bejárta a hír 206 nyarán hogy háborús bűnösre talált a Wiesenthal Központ, Dr. Képíró Sándor akkor 92 éves budapesti nyugdíjas, volt csendőrtiszt személyében. A gyanúsított részt vett az 1942. január 21-23-án Újvidék városában tartott karhatalmi ellenőrzésen, az ún. újvidéki razzián, amely a karhatalom egy részének bűnös kötelességszegései következtében 900-1200, többségében zsidó és szerb polgári lakos véres tömeghalálába torkollott.
Képírót 2011. július 18-án felmentette a Fővárosi Bíróság az emberek törvénytelen kivégzésével vagy megkínzásával elkövetett háborús bűntett vádja alól. Megállapította, hogy a vádlott ellentmondott a legkisebb ellenállás esetére kötelező fegyverhasználatról szóló szóbeli parancsnak, s megmentett a kivégzéstől és kirablástól egy öttagú szerb-zsidó családot. A fellebbezési szakaszba került ügynek a megpróbáltatásokba belerokkant vádlott halála vetett véget.
Ebben a kötetben a Dr. Képíró Sándorral ötévi szoros kapcsolatot tartó, az eljárás nagyobb részében s számos más eljárásban, így az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt őt képviselő, védelmét ellátó ügyvéd fejti ki nézeteit, írja le ismereteit. Mindezt teszi úgy, hogy a jogban járatlan olvasó is megtalálja az őt érdeklő tényeket, pillantást vethessen Dr. Képíró Sándorra, az emberre.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636624996
  Kiadó
  Kairosz Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  384
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db