Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


John Boyne: A gyáva

-21%
John Boyne: A gyáva
3 490 Ft
Akció: 2 757 Ft2757
Virtuális számla jóváírás: 35 Ft

"Csodálatosan szomorú és gyengéd könyv" (Colm Toibin)

1919 szeptembere: a húszéves Tristan Sadler Londonból Norwichba vonatozik, hogy Marian Bancroftnak átadjon egy kötegnyi levelet. Tristan Marian bátyja, Will oldalán harcolt a nagy háborúban. Együtt gyakorlatoztak. Együtt harcoltak. Ám Will 1917-ben a harctéren egyszer csak letette a fegyvert, és kijelentette, hogy lelkiismereti okokból megtagadja a katonai szolgálatot, amivel szégyent és gyalázatot hozott a Bancroft családra.
Tristan látogatásának igazi oka azonban nem a levelek kézbesítése. Lelke mélyén egy titkot rejteget, amelytől Marian előtt kétségbeesetten meg akar szabadulni, ha egyáltalán lesz hozzá bátorsága. Akármi történjék is, ez a találkozás meg fogja változtatni az életét - méghozzá örökre.

"Politikus, személyes, erőteljes... A regény nemcsak azt firtatja szenvedélyesen, mit jelent férfinak lenni, hanem azt is, hogy mit jelent embernek lenni a háború szélsőséges körülményei között." (Irish Times)

"Páratlan... Az elbeszélés kiegyenlítetten hol meglepő, hol tragikus... Jelentős alkotás." (Carlo Gébler)

"John Boyne abszolút friss szemmel tekint a legfontosabb történetekre. Egy lényeglátó, megrendítő és valósághű utazás során végigkalauzol bennünket a történelem birodalmán." (Colum McCann)

John Boyne 1971-ben született Írországban. Hat korábbi regény, köztük a legutóbbi The House of Special Purpose és a Mutiny on the Bounty díjnyertes szerzője. Az ifjabb olvasók számára eddig már három nagy sikerű regényt írt, A csíkos pizsamás fiút, amely Írországban két könyvdíjat is nyert, és amelyből a Miramax díjnyertes játékfilmet készített, valamint a Noah Barleyweater Runs Away és a Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett címűeket. Regényei több mint negyven nyelven jelentek meg. Dublinban él.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636896454
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  384
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés