Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHarvey Sachs: A kilencedik - Beethoven és a világ 1824-ben

-21%
Harvey Sachs: A kilencedik - Beethoven és a világ 1824-ben
2 800 Ft
Akció: 2 212 Ft2212
Virtuális számla jóváírás: 28 Ft

A IX. szimfónia, a szabadság és az öröm szimbóluma, Beethoven leghatásosabb kísérlete arra, hogy megmutassa az utat az emberiségnek a sötétségből a fény, a káoszból a béke felé. A szimfónia bemutatója az 1824-es év legfontosabb művészeti eseményének számított, s a mű maga a zenetörténet legformabontóbb, legbefolyásosabb kompozícióinak egyikévé vált - hivatkozássá, amely a mai napig inspirációt jelent a zeneszerzők számára.
A IX. szimfónia liberális szellemisége hallgatóit már a bemutatón megdöbbentette és összezavarta - nem csoda, hogy alkotóművészek generációi számára jelenti azóta is a kiindulópontot, szerzője pedig a génius romantikus fogalmának megtestesítője.

Harvey Sachs szokatlan, provokatív könyvében Beethoven munkássága az a prizma, amelyen keresztül szemügyre vesszük a politikát, az esztétikát és mindenekfelett azt a társadalmi és történelmi közeget, amelyben élt. E részben életrajzi, részben történelmi mű mesteri módon tárja fel Beethoven utolsó szimfóniájának bonyolultságát - egyszerre mutatja be az egyén erejét, miközben az emberiség kollektív szellemét ünnepli.
E kötet méltó főhajtás a zenetörténet egyik legnagyobb alakja és főműve előtt, amely új szempontokat villant fel a szimfónia megszületésének körülményeiről, és a laikus olvasók számára is érthetően, érdekesen mutatja be, miért is lett - többek között - a IX. szimfónia záró tételének részlete, az Örömóda dallama az Európai Unió hivatalos himnusza.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636433000
  Kiadó
  General Press Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  256
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés