Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekÁltalános ápolástan és gondozástan - Elmélet és gyakorlat

-5%
Általános ápolástan és gondozástan - Elmélet és gyakorlat
4 600 Ft
Akció: 4 370 Ft4370

Az ápolás és a gyógyítás szinte évezredeken át azonos elfoglaltságot jelentett: a beteg ember néhány testi szükségletének kielégítését (táplálás, tisztálkodás). A 19. században egyre intenzívebben jelentkezett az ápolás kiterjesztése, gyors fejlődése, majd a 20. század második felében a szakosodása.
Amellett, hogy az alapápolás az egészséges és beteg ember alapvető szükségleleteinek kielégítését teljesíti, megjelentek az egyes szakmákhoz kapcsolódó szakosodott ápolói képzések is. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a beteggel foglalkozó ápoló/szakasszisztens ne ismerje - legalábbis nagy vonalakban - az alapápolási feladatokat. A szorosan vett ápolással foglakozó személynek pedig ismernie kell a speciális feladatokat is.
A kötet, amelyet az olvasó a kezében tart, az elmúlt évtizedekben jelentős változáson átment ápoláselméleti feladatok mellett részletesen foglalkozik az egészséges és beteg ember alapvető szükségleteinek kielégítésével, továbbá azokkal a vizsgálatokkal, beavatkozásokkal, melyekkel nap mint nap találkozunk, és melyeknek sikere jelentősen függ az ápoló tevékenységétől.
A szerteágazó feladatok a könyvből megtanulható tárgyi tudás mellett rátermettséget és empátiát igényelnek.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632262383
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2009
  Oldalszám
  504
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  970 g/db
Webáruház készítés