Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzékely Dezső: Amíg szól a harang

-25%
Székely Dezső: Amíg szól a harang
1 980 Ft
Akció: 1 485 Ft1485
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

"Emberséges, tiszta hang, sokszor nagy megjelenítő erejű képszerűség, a harmonikus formák iránti vonzódás jellemzi. Észrevétlenül becsempészi egy olyan erkölcsiség és ízlés igényét, amivel egyelőre csak ő rendelkezik. Nem az átlagot, nem a mindenkori demagógia tárgyát, a tömeget, hanem az öntudatos - bár nem feltétlenül hősies - személyiséget képviseli." (Alföldy Jenő)

"Székely Dezső a hűség költője. Legtöbb verse még a megváltozott életkörülményei között is azokról szól, akik gyökeret vertek kőben, betonban. "Megszenvedtem a szavak születését"-írja egyik versében. Ez a megszenvedés azonban alig látszik Székely Dezső költői eszközein. Ott olyan tisztán tud megnyilatkozni, mintha legtermészetesebb szólása a költői beszéd lenne." (Ilia Mihály)

"Székely Dezső halk szavú költő... ugyanakkor irgalmatlan indulatok hajtják, hogy görcsösűl a szó a torokban, szálkásodik a kiáltás, de végül tiszta szavú remeklésekben válik testté s kel életre rengése, a sors elfogadhatatlan ítélete a költő hétköznapjaiban. A sok-sok magamutogató silány között, ha nem is rangjához méltóan, de megszólal ez a tiszta hangzás, a tartásos költő szava, és rászól a tékozlókra, hazugokra, a szellem és politika janicsárjaira. Elhallgathatják, elkerülheti a kitüntetés is, vagyunk, akik tudjuk emberi, költői értékét és nem tévesztjük szem elől." (Kiss Dénes)

"Székely Dezső költészetére nagy szükségünk van, versei a tisztaság, a tisztesség és az igazságosság biztató példái, hogy ne görbüljön tovább a "világ gyémánttengelye". Ha lemondanánk róla, a költészet katartikus hivatásába vetett hitünkről mondanánk le, úgy aztán szabad utat engednénk az ember és a világ még további romlásának." (Benke László)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639596627
  Kiadó
  Hét Krajcár Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés