Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVetráb József Kadocsa: Égre nyíló lélek - Ajtó - Tanulmányok a rejtélyes Pilisről

-25%
Vetráb József Kadocsa: Égre nyíló lélek - Ajtó - Tanulmányok a rejtélyes Pilisről
2 090 Ft
Akció: 1 570 Ft1570
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

„A Kárpát-medence központi sacralis területe; a Pilis, amelynek kutatása a XX. század első felében megújult érdeklődéssel kezdődött el, majd új lendületet vett a századvég idején. Ide vezetnek el bennünket a Nagy Lajos királyunk részére készült Krónika ábrázolásai; a magyarok második bejövetelének képi megfogalmazása, a Nagy Ég /AN-GAL/ alatt végzett szertartások királykoronázási (?) képei.”

Az „Égre nyíló lélek ajtó” című ezen kötet az elhívatott szerző négy tanulmányát tartalmazza az örök égi és földi szerelemről: a Pilisről.

A pilisi Magyar Királyi Központ - amelyet a középkori diplomák és littrék mint a királyság közepét (medium Regni) emlegetik - történelmi földrajzát érintve régi korok forrásait, krónikás hagyományait követvén alkotja újjá és láttatja meg a szakrális Magyar Királyság várainak, városainak, véderőinek sorát a - fizikai síkon lerombolt - szent helyekkel gazdagon bíró, hegyekkel, völgyekkel szabdalt egységes tájban.

Megismerheti az olvasó a pannóniai szikamberek eredettörténetét, továbbá a pilisi pálosok mitikus történetét, és végül a második Atillának is mondott Hunyadi Mátyás jó királyunk ősi Budájának helyét is kijelölheti a mai Pilis térképén.

A tanulmányokat a szerző fényképei egészítik ki, a pilisi életérzést lírai verseivel Szőke István Atilla szólaltatja meg.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  Kiadó
  Koronás Kerecsen
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  136
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés