Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVictoria Hislop: Életfonal

-25%
Victoria Hislop: Életfonal
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft2618
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Theszaloníki, 1917
Dimitri Komninosz születésekor pusztító tűzvész söpör végig a virágzó görög városon, ahol keresztények, zsidók és muszlimok élnek egymás mellett.
Öt évvel később a török hadsereg feldúlja Katerina Szarafoglu otthonát Kis-Ázsiában. A lány a felfordulásban elveszíti anyját, s a tengeren át menekül Görögországba - hogy hová, még nem tudja. Élete hamarosan összefonódik Dimitriével és magával a várossal is, melynek lakosait megosztja a háború, a félelem és az üldöztetés.

Theszaloníki, 2007
Egy görög származású angol fiatalember először hallgatja végig nagyszülei élettörténetét, s rádöbben arra, hogy fontos döntés előtt áll. Nagyszülei évtizedeken át őrizték olyan emberek emlékét és kincseit, akiket rákényszerítettek arra, hogy elhagyják Theszaloníkit. Legyen-e ő a kincsek következő őre, aki letelepszik ebben a városban?

Az "Életfonal" a sikeres írónő, Victoria Hislop lebilincselő új regénye szerelemről, hűségről és veszteségről.

Victoria Hislop irodalmat tanult Oxfordban, majd mielőtt írni kezdett volna, a könyvkiadásban, a PR területén és újságíróként dolgozott. Férjével és két gyerekével él.
Első regénye, „A sziget” nyolc egymást követő héten át állt a Sunday Times könyvlistájának első helyén, a világban több mint kétmillió példányt adtak el belőle. Victoria szerezte meg a 2007-es Galaxy British Book Awards "Az év újonca" címét, valamint megnyerte a Richard & Judy könyvklub nyári olvasmány versenyét is. Második regénye, a "Hazatérés" szintén szerepelt a Sunday Times bestsellerlistáján. Könyveit több mint húsz nyelvre fordították.

"Az a célja, hogy felnyissa az olvasó szemét és szíve húrjain játsszon." (Independent)

"Hislop alapos kutatása, fantáziája és Kréta iránt érzett egyértelmű szeretete meggyőző portrét fest a szigetről és a korszakról... Megindító és megragadó mű." (Evening Standar)

"A kitartó szeretet és az ostoba előítéletek gyönyörű története." (Daily Express)

"Egy felbolydult ország eleven portréja... Testvérharc, elfojtott szerelem és egzotikus mediterrán táj." (Tatler)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636896027
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  414
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés