Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv RészletekChristopher McDougall: Futni születtünk (LI)

-21%
Christopher McDougall: Futni születtünk (LI)
3 900 Ft
Akció: 3 081 Ft3081
Virtuális számla jóváírás: 39 Ft

A "Futni születtünk" (Born to run) világszerte igen népszerű, többek között a New York Times bestseller listájára is fölkerült. Legnagyobb erénye a sokoldalúság: megismertet a Mexikóban élő tarahumara indiánokkal, az amerikai ultrafutó társadalommal, a szerző futással kapcsolatos egészségügyi problémáival, de szó esik az emberi faj kialakulásáról és fejlődéséről is, amelyben döntő szerepet játszott a fajunkra jellemző lassú, ám kitartó futás. A szerző megközelítése egyszerre személyes és tudományos; az egyéni sorsok pontos és empatikus leírása mellett ismerteti a tudomány aktuális állását is az emberi fiziológiáról, táplálkozásról és az őstörténetről; a könyv erénye, hogy még a tudományos leírások is hallatlanul izgalmasak.
-Hogyan nyerhette meg az egyik legnehezebbnek tartott száz mérföldes hegyi versenyt egy hatvannégy éves indián, autógumiból és bőrszíjakból készült saruban?
-Hogyan lett egy unatkozó vízimentőből alig másfél év alatt Amerika legjobb női ultrafutója, aki az első százmérföldes versenyén abszolút második lett?
-Miért szakította meg ígéretes, hatalmas jövedelmet ígérő karrierjét egy bokszoló, hogy örök életveszélyben, magányosan fusson a Barrancasban?
-Hogyan éli meg egy hagyományőrző indián törzs a drogkartellek terjeszkedését?
-Hogyan tud a könyv szerzője, akit korábbi sérülései miatt a legnevesebb specialisták is lebeszéltek a futásról heti 120 kilométert futni egy új edzésmódszer és étrend segítségével?

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789635309818
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  324
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  510 g/db
Webáruház készítés