Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekZ. Szalai Sándor: Gárdonyi nagy útja

-25%
Z. Szalai Sándor: Gárdonyi nagy útja
3 800 Ft
Akció: 2 850 Ft2850
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

A legnépszerűbb magyar író még ma is Gárdonyi Géza.
Hogy mi lehet töretlen népszerűségének titka? A számos ok közül az egyik bizonyára korszerű, humanista, épp ezért ma is érvényes, vonzó magyarságtudata és magyarságféltése, amelyet már a múlt század harmincas éveiben nemcsak az országon belüli, hanem a határainkon túl rekedt magyar kisebbség is a magáévá tett, a magáénak érzett.
Mégis, mindeme korszerű magyarságtudat ellenére valami nagy-nagy és bizonytalanul körvonalazható hiányérzet munkál a XXI. század második évtizedének elején a magyar társadalomban: ma fájdalmasan hiányzik a nép, azon belül a falu, a szegény falusi és városi népréteg, az "alul lévők" helyzetének szépirodalmi és szociológiai megjelenítése.
Cseppet se véletlen, hogy épp mostanában nőtt az érdeklődés az iránt a Gárdonyi iránt, aki képes enyhíteni ezt a mardosó hiányérzetet bennünk. Aki példát mutathat ma egész nemzetünknek, és íróinknak is: igenis, alig száz éve létezett és alkotott egy származására nézvést félszáz-félmagyar, de magát magyarnak tartó magyar író, aki beutazván és belakván az egész történelmi Magyarországot, azt tartotta a legfontosabbnak, hogy az egész magyar nép életét ábrázolja, és felmutassa a benne rejlő óriási erkölcsi erőt és szépséget.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636626044
  Kiadó
  Kairosz Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  458
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés