Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJohn Burnham Schwartz: Haruko hercegnő

-25%
John Burnham Schwartz: Haruko hercegnő
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

A regény narrátora Haruko, a japán császárné. 1959-ben, huszonnégy évesen feleségül megy a koronaherceghez, és ezzel ő lesz a világ legtitokzatosabb, legrégibb és legzártabb monarchiájának az első nem arisztokrata származású tagja.
Az ifjú koronahercegnő csak az esküvő után döbben rá, hogy az előző századok szokásrendjének rabja lett, minden mozdulatát figyelik, és folyamatosan kioktatják. Haruko idővel összeroppan, ám saját gyermekkori emlékeiből táplálkozva újra talpra áll, és a későbbiekben már maga is aktívan befolyásolja a következő nemzedék életét.
Császárnőként, komoly szerepet játszik abban, hogy egy másik fiatal nő - Keiko, a külügyminisztérium feltörekvő csillaga - igent mond fiának, az akkori koronahercegnek a házassági ajánlatára. A drámai következmény nem marad el.
A regény alapötletét Michiko japán császárnő élettörténete adta, aki Harukóhoz hasonlóan szintén szerelemből ment feleségül az akkori koronaherceghez, Hirohito császárhoz. Közemberként került a császári palotába, és fia születése után ő is olyan súlyos válságon ment át, hogy átmenetileg megnémult. John Burnham Schwartz érzékenyen megrajzolt, fiktív háttértörténetet és végkifejletet ad az újságokból ismert keretnek.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636353957
  Kiadó
  I.P.C. Könyvek
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  320
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  440 g/db