Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVarró Vince: Hetényi Géza - a Korányiak szellemi örököse

-5%
Varró Vince: Hetényi Géza - a Korányiak szellemi örököse
Fő kategória >Természet- és alkalmazott tudomány >Orvostudomány
1 800 Ft
Akció: 1 710 Ft1710
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

E könyv Hetényi Gézáról (1894-1959), a nagy magyar belgyógyászról szól. Éppen ezért mindazok szerepelnek benne, akik életpályáját befolyásolták, valamint akik Szegeden több mint egy évtizedig vagy legalábbis éveken át vele dolgoztak, tanítványai voltak.
A szerző, aki szintén tanítványa, majd kollégája volt, igyekezett hiteles képet rajzolni. Közeli portrét kaphatunk a hallgatói által körülrajongott, de szigorú egyetemi tanárról, a híres Korányi-klinika vezetőjéről, aki munkatársaitól alapos felkészültséget és fegyelmet várt el, és akit igazságszeretete miatt is tiszteltek. A szerző felkutatott minden adatot, amit a nagy előd életében fontosnak gondolt, elolvasta első közleményétől kezdve minden megszerezhető publikációját, könyvét és írásban megmaradt előadását. Hetényi Szeged előtti életét saját életrajza alapján, a Korányi-klinikáról szóló irodalmi leírásokból, budapesti barátainak, kortársainak szánt írásaiból, de leginkább még élő rokonaitól nyert tájékoztatás segítségével rajzolta meg.
Hetényi intézetvezetői tevékenységét mint a klinika tagja közvetlen közelről figyelhette meg. Mindazt, amit szegedi éveiről elmond, személyes élményként élte meg, bár kétségtelen, hogy ezek is saját megítélésével megszűrve jutnak el az olvasóhoz.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632261560
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  178
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés