Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHírhedt diktátorok végnapjai

-25%
Hírhedt diktátorok végnapjai
2 990 Ft
Akció: 2 240 Ft2240
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

A könyvben történészek és újságírók mutatják be híres és hírhedt diktátorok életének utolsó heteit, napjait, óráit. A szerzők egybehangzóan vallják, hogy a múlt ismerete sokat segíthet a jelen megértésében.
Napjainkban is számos politikai rezsim tartja elnyomás alatt népét, és naivitás lenne a fogyatkozásukra számítani. Észak-Koreában a Kim-család harmadik nemzedéke kezdte meg kiszámíthatatlan országlását. Burmában katonai junta uralkodik. Nem felejtkezhetünk el a nyugtalanságra okot adó, forrongó arab világról, ahol a diktatúrák felszámolása mérhetetlen emberi szenvedések árán megy végbe, a jövő pedig bizonytalan. Ami pedig Afrikát illeti, nagy területeit gátlástalan, diktatórikus rezsimek uralják. Mindezek mellett megemlítendők még azon tekintélyuralmi rendszerek is, amelyek az emberi szabadságjogokat semmibe veszik.
Általában a diktatórikus rezsimek végnapjai a legvéresebbek; a személyi kultusz véráldozattá válik, a pribékek megszállott őrültekké aljasodnak, és mivel a fellázadt tömegek is kegyetlenkedésekre ragadtatják magukat, a rendszer borzalmak között múlik ki. Elvétve, de megesik, hogy a zsarnok halálával vagy száműzetésével a felszabadulás békésen, egyetértésben megy végbe, amelyet azután spontán újjáépítés követ.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630974806
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  264
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  240 g/db
Webáruház készítés