Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHorst Teltschik: 329 sorsfordító nap - A német országgyűlés - belülről

-25%
Horst Teltschik: 329 sorsfordító nap - A német országgyűlés - belülről
Fő kategória >Történelem >A 20. század és napjaink története >Egyetemes történelem
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft2625
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A német újraegyesülés 25. évfordulóján e sorsfordító napok bennfentes krónikásának, Kohl kancellár egykori tanácsadójának visszaemlékezését veheti kezébe az olvasó. Horst Teltschik az akkori folyamatok aktív részeseként szinte napról napra meséli el annak a 329 napnak a történetét, mely a berlini fal 1989. november 9-i leomlásától a két német ország hivatalos újraegyesüléséig, 1990. október 3-ig ível. Könyvéből kiderül: szinte minden hétre jutott egy-egy olyan esemény, amely a ma ismert Németország, illetve az elszigetelt blokkok nélküli jelen Európájának sorsát másképp alakíthatta volna. Ahogy ő fogalmaz: A német egységhez vezető ajtó csak egy rövid, szerencsés pillanat erejéig nyílott meg, akkor is csak résnyire.
Az egyesülési folyamatban a kor vezető politikusainak Thatcher, Gorbacsov, Bush, Mitterrand, Delors szerepét elemzi, miközben a német belpolitikai elit, valamint az NSZK és az NDK átlagpolgárainak reakcióit is felidézi. Többször szó esik az eseményekre befolyással bíró magyar politikusokról: Németh Miklósról, Horn Gyuláról és Antall Józsefről. Az események irányítója, a visszaemlékezés főszereplője azonban mindvégig az NSZK akkori szövetségi kancellárja, Helmut Kohl marad.
Horst Teltschik könyve mementó a ma már magától értetődőnek tűnő európai együttműködés kezdeteiről. A kötet a Tudásközpont Könyvműhely önéletrajzi sorozatának 5. tagja.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155559068
  Kiadó
  Antall József Tudásközpont
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  333
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  580 g/db
Webáruház készítés