Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekErik Orsenna: Irány India!

-25%
Erik Orsenna: Irány India!
3 490 Ft
Akció: 2 620 Ft2620
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!

"1476. augusztus 13-án a Portugália nyílt vizén Kolumbusz Kristóf hajótörést szenved.
A leendő admirális éppen betöltötte a huszonöt évet. Csodák csodájára sikerül kievickélnie a partra, Lisszabonban talál menedéket öccsénél, Bartolomeónál, aki a térképészmesterséget űzi.
A 15. század elején kezd kinyílni a világ. A portugál fővárosban megtalálható a Felfedezés szolgálatában álló összes céh.
A két testvér nyolc évig együtt dolgozik, és előkészítik az utat, amelyről Kristóf kamaszkorától álmodozik: az Indiai Vállalkozást, vagyis el akarnak jutni Cipangóba (Japánba) meg a Nagy Kán birodalmába (Kínába). De nem a szokásos Selyemúton, kelet felé, hanem az óceánnal megbirkózva, nyugat felől.
Ennek az elbeszélésnek a hősei: egy kartográfusmester, egy orrszarvú, egy özvegycsináló, a madáriskola igazgatónője, egy szalonka, egy rosszlány, aki jó hallásáról híres, Marco Polo, indiánfaló szelindekek és néhány dominikánus...
Szerettem volna körüljárni az emberi kíváncsiságnak e kevéssé ismert korszakát. A születő szabadság pillanatát, amelyben ugyanakkor bevezetik az Inkvizíció intézményét, és elűzik a zsidókat. Azokat az éveket, amelyekben lassacskán kialakul a bolygó egysége, ami a hamarosan bekövetkező első globalizáció előszobája.
Nagy merészen Bartolomeo szájába adtam mondókámat. Ő szólal meg, ő mesél." (Erik Orsenna)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639378865
  Kiadó
  Ab Ovo Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  240
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés